RITMO LATINO

RITMO LATINO

De populariteit van Latijns-Amerikaanse muziek is de laatste decennia enorm gegroeid. België zag de laatste 20 jaar hoe een armada van latino orkesten vele podia hebben ingenomen. Begin jaren tachtig werden in België de eerste Latino orkesten opgericht. Salsa, cumbia, en merengue waren op dat moment nog ongekende muziekgenres die door een beperkter publiek werden gewaardeerd.

Vandaag komen er steeds nieuwere muziekgroepen uit dit genre zich melden om nogmaals te bevestigen dat de latinomuziek nu wel pertinent aanwezig is. Gespecialiseerde latino-discotheken worden geopend om het alsmaar groter wordende latino publiek te kunnen verwelkomen. Begin 2000 werd de muziekgroep RITMO LATINO opgericht. Door hun energie, enthousiame en vastberadenheid groeiden ze al gauw uit tot één van de beste en meest swingende latinobands van België.
RITMO LATINO is zonder twijfel hét orkest met de meeste ervaring en die al jaren meedraaien in het Belgische muziekcircuit. Ze speelden o.a. op de belangrijke Belgische podia : Pole Pole Festival tijdens de Gentse Feesten, Afro Latino Festival, Noche de Amor om er maar een paar te noemen… Meer info en tarieven kan u verkrijgen via ons emailadres.